Italien Ohne Sizilien macht gar kein Bild in der Seele - hier ist erst der Schlüssel zu allem - Wolfgang Goethe 1787 - Italienische Reise

Sicilië is het grootste, meest complete en fascinerende eiland in de Middellandse Zee. Door eeuwenlange invloeden uit Europa, Afrika en Azië is Sicilië geworden tot één van de eerste multiculturele samenlevingen ter wereld.
Sicilië biedt zoveel op het gebied van natuur en cultuur.

Toen Rome nog een onbetekenend dorp was kende Sicilië al een hoogstaande civilisatie en alle steden konden zich in macht en glans met het Griekse moederland meten. Een prachtig land, met geweldig vruchtbare grond en een goddelijk klimaat.

De aantrekkings kracht van Sicilië op vele volkeren moge duidelijk zijn: eerst kwamen de Phoeniciërs, toen de Grieken, dan de Romeinen, vervolgens de Byzantijnen, die weer werden gevolgd door de Arabieren, die zelfs een tijd 'samen heben geleefd' met de Noormannen, waarna de Zwaben kwamen en na hen de Fransen en Spanjaarden - en allemaal lieten zij iets bijzonders achter: kunst, architectuur, culinair erfgoed, genen.... En nu komt u!


Sicilië is een unieke plek vol kunst, archeologie, folklore en adembenemende vergezichten: van ruig gebergte tot aan de Middellandse Zee, valleien aan de kust vol citroenboomgaarden, olijfbomen en wijngaarden. Het eiland waar de grootste werkende vulkaan van Europa staat: de Etna. De kans om Moorse plaatjes te bezichtigen en uiterst gave Griekse tempels te bezoeken.

De gastvrijheid van de Siciliaan is grenzeloos en door het gebruik van verse lokale produkten is de siciliaanse keuken een feest voor de lekkerbek. De eenvoudige maar zeer smakelijke keuken wordt nog beter als hij wordt begeleid door één van de klassieke of moderne wijnen van het eiland - de eeuwenoude wijngaarden beleven een glorieuze comeback!

Sicilië biedt alles wat u zich maar zou kunnen wensen voor uw vakantie - kom en raak betoverd net als uw beroemde voorgangers!


„De hele tijd drijft een zweem van geur uit de tuinen, een zweem, die geest en zinnen bedwelmt. Deze geur, die zich plotseling ontsluiert en zich dan met de diepe vreugde van de geest vermengt, brengt je gedachten en je lichaam een paar seconden lang in een toestand die het volmaakte geluk aanroert."
(Guy De Maupassant)

„ Hoe heerlijk om in Sicilië te zijn." (D.H. Lawrence)

„ Palermo is heerlijk, geen stad ter wereld ligt mooier ... in een prachtig dal tussen twee zeeën" (Oscar Wilde)

"Ik was door het uiterlijk [van de boeren] gefascineerd, door de helderheid van de hemel, de schoonheid van de velden. Door de vele interessante dingen die ik zag, werden zij in mijn geest een beetje verheerlijkt. Het deed mij denken aan de tijden, toen de goden elkaar op aarde ontmoetten." (Jean Houël)

„Je wilt vooral graag langer blijven. Overal kun je genieten van de wonderen van de natuur en de kunst." (August von Platen)

„Sicilië wijst me naar Azië en Afrika, en om op dit raadselachtige punt, waarop zovele assen van de wereldgeschiedenis gericht zijn, te staan, is geen kleinigheid. Sicilië en Nieuwgriekenland Laat mij weer op een nieuw leven hopen. En bij dat alles zie ik vooruit dat ik me wens dat ik aankom, als ik wegga." (J.W. Goethe)

„Hier ist alles volmaakt" (Virginia Woolf)

Meteo Sicilia